Stichting Bartje Cie

De Bartje Cie is in maart 2012 opgericht, al onze (huidige) leden hebben een militaire achtergrond, en is in december 2016, van vriendengroep omgevormd naar een Stichting.

Vrijwel al onze vrijwilligers hebben een militaire achtergrond, zo zijn er o.a. veteranen, oud militairen zowel beroeps en  dienstplichtig alsmede (oud) Natres militairen actief binnen de Stichting Bartje Cie.

Onze groep geeft middels 2 verschillende uitbeeldingen (zie re-enactment) welke zich beiden in de jaren 1994 tot 1997 afspelen, hiermee beelden wij een stukje recentere militaire geschiedenis uit. We bekijken per evenement welke uitbeelding het beste past bij het te houden evenement.

In een aantal gevallen worden bepaalde rangen en functies geacteerd en heeft uitsluitend als doel om een zo authentiek als mogelijke eenheid uit te kunnen beelden. Wij zijn een landelijk opererende groep, die aan een verscheidenheid aan evenementen deelneemt, zoals bijvoorbeeld 4&5 mei in Wageningen, regionale veteranendagen etc. De duur van onze evenementen variëren van 1 tot 4 dagen, soms zijn we geheel compleet aanwezig en soms maar met 2 tot 3 man, afhankelijk van het soort evenement en beschikbaarheid van de vrijwilligers. De gehele collectie van materialen, uitrusting etc, waarover de groep beschikt is bijeen gebracht uit privé verzamelingen, donaties/giften/sponsoring en op bruikleen basis.

Wilt u ons steunen d.m.v. een donatie of gift?

Klik dan op het onderstaande Stoottroepen logo!

iDEAL Donaties en of giften verlopen via Geef.nl!